Nyt oli taas se aika vuodesta, että pääsi retkeilemään Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle. Olin jo vähän heittänyt kirveenkin kaivoon, että tänä vuonna kyseiset pippalot jää multa väliin, mutta vähän itsenikin siinä sitten yllätin kun pääsin matkaan. Ja hyvä niin, mukava retkihän se taas oli!

Messut olivat entisestään suurentuneet ja olis siellä vielä neljännen, viidennen ja ehkä kuudennenkin tunnin jaksanut kiertää. Joku muukin kertoi harmitelleensa sitä, että valmiit lopputuotteet ja tarvikkeet ja materiaalit olivat liian sekaisin eri halleihin leviteltynä. Kieltämättä olis helpompi itselle ostella kaikenlaista, jos paikasta A löytyis materiaaleja ja paikasta B sitten ne valmiit käsityöt ja muut. En voi kuin ihmetellä valmiiden korujen myyjien määrää..riittääkö kaikille tosiaan ostajia?! Jotenkin ehkä syystä tai toisesta juuri korumyyjiin tulin kiinnittäneeksi huomioita, mutta oli niitä silti kyllä huomattavan paljon siellä...

Ja olisin minä nyt outo, jos en ostoksiani esittelisi - tadaa.

Messuostoksia

Rahat meni ja kukkaro tyhjeni ja vastineeksi sain hyvän mielen ja paljon aarteita. Varsin kannattavaa siis! :) Viime vuonna vihjailin - enkä edes niin kovin epäsuorasti - uusien crimp-pihtien perään joulun alla, mutta niinpä oli toive mennyt sokeille silmille. Vuoden pärjäsin aivan mainiosti noilla rikkinäisilläkin, mutta aikansa kutakin hermoilua ja näin saadaan jatkaa sitten ihkauusilla pihdeillä. :)

Thuja Designin pöydältä löysin nämä pihdit ja samoin lasisydämet ovat samasta paikkaa. Viereiseltä Helmiliinan pöydältä hamstrasin kauniit, pienet savukvartsiriisit. Vuorikristallit ja savukvartsi ovat SJT:lta. Sitten lähiotoksia:

Messuostoksia

Savukvartseissakin ON eroja. Tuo ison möllykän hieman vihertävä väri suorastaan kihelmöi..niin hieno se sävy on! Molemmissa kivissä laatu on hinnan väärtti..siitä ilosta, että saa valita juuri sen itseään miellyttävän nauhan, maksaa mielelläänkin vähän enemmän!

Messuostoksia

Tämä tuttavuus, jonka minä olen oppinut tuntemaan mystisenä kvartsina, niin olikin 'vain' pinnoitetun vuorikristallin nimellä esillä siinä SJT:n pöydällä. Oli oikea termi mikä tahansa, niin tämä on silti iiiiihana kivi kun siinä on tuollainen lievä AB-efekti pinnassa!

Sekä isommat savukvartsimöllykät että nämä vuorikristallit on jo varattu siihen, että "mää haluan tästä sitten korun" ja näinpä luulen, että kanssamessuilijat myös tulevat ne aikanaan saamaan. :)

Messuostoksia

Askartelutarpeita olisin voinut kantaa messuilta kotiin säkkikaupalla, mutta aika hyvin sain itseni hillittyä. Basic Greyn ja October Afternoonin paperit, sekä helmet ja kimalleliima ovat Heinikan osastolta. Timantit ja Basic Greyn Ambrosia -paperilehtiö jäivät mukaan osastolta, joka sijaitsi A-hallin kulmassa, pääsisäänkäynnistä katsottuna kauimmaisessa nurkassa. Kaupan nimestä ei ole mitään käsitystä.

Illalla olisin vielä kaivannut varaosia jalkoihin ja selkään, sen verran koville tuo reissu kuitenkin otti. Onneks on Jack. :)