Joku reissu piti tähänkin lomaan saada mahtumaan ja tällä kertaa se oli neljän yön pyrähdys Saksaan. Lähdimme matkaan viime torstaina ja tulimme maanantaina myöhään illalla kotiin. Kohteena oli München ilman isompia suunnitelmia. Suomalaisuuden ikoni mr. Räty taannoin kommentoi Saksaa yhdellä terävällä sanalla ja ei ihan hirvittävän kaukana ole se, että mä allekirjoittaisin tuon saman. :o)

IMG_0800.jpg

Münchenin sydän on Marienplatz, jolla sijaitsee tämä Neues Rathaus. Mieletön kummituslinna, sanon mä. Hotellimme sijaitsi tästä kaksi metropysäkkiä rautatieasemalle, josta oli parin korttelin kävelymatka 'kotiin.' Hotellin sijainti oli reppumatkalaiselle optimaalinen! Torstain käytimme yleiseen kaupungilla pyöriskelyyn ja käytiin syömässä Paulanerissa. Jackin lautasella oli ruokalaji, jonka nimessä oli vain konsonantteja ja mulla oli jotain perunalättyjä omenahillolla. Ei paha ja hyvin saksalainen.

IMG_0806.jpg

Saksalaisen autoteollisuuden helmi. Jos Suomessa poliisit edes joskus liikkuisivat vaikka vanhalla Saabilla, niin vois vaikka vahingossa jollekin tulla hymy kasvoille...

IMG_0820-1.jpg

Perjantaina metroseikkailun jälkeen selvisimme Englischer Garteniin. Sää luonnollisesti ei suosinut meitä ja ajatukset piknikistä sai haudata jo melko aikaisin. Tässä matkailija itse. Kerran jos toisenkin kävi mielessä matkan aikana, että en enää ikinä hauku suomalaista palvelua ravintoloissa, kaupoissa ym. Myönnän että mulla on melko rajalliset kokemukset matkailusta, koska ne rajoittuvat pääasiassa uuden mantereen puolelle, jossa välillä saa palvelua liiaksikin asti. Saksassa vaihtorahoja sai etsiä lattialta useamman kerran, koska ne vain viskaistiin tiskin yli..yritin bitteä ja bitte schöniä ja kaikkea, mutta edes niillä tulos ei ollut parempi. Tänkgaad Saksan opinnoista ei niin pitkään ole, että sentään tajusin useimmiten, mitä vastapuoli sanoi, vaikken hänen kielellään osannut siihen vastatakaan. Tyly meininki.

IMG_0816.jpg

Luontokuvaaja Jack ja hassu puu samasta puistosta.

IMG_0873.jpg

Lauantain sää näyttikin jo paljon paremmalta. Siispä ulkoilemaan. Olympiapuisto oli leppoisa paikka viettää koko päivä ja kun vielä olis tajunnut sen piknikin kantaa tänne mukanaan! Kunnon turistin tavoin meidän piti päästä myös ylös torniin, josta näkymä ei ollut ollenkaan hassumpi.

IMG_0893.jpg

Näkymä Münchenin keskustaan päin. Melkein keskellä näkyvät kaksi korkeaa tornia ovat Frauenkirchen tornit.

IMG_0881.jpg

Näkötornin edessä oli baijerilaisten oma "Walk of Fame." Parhaimmat naurut tuli ehdottomasti tästä. :D

IMG_0913.jpg

Tässä vaiheessa kamerassa on n. 100 kuvaa autoista ja vielä vääränmerkkisistä... Olympiapuiston kyljessä oli ihmemaa, jossa aikaa meni tunti jos toinenkin. Puitteet olivat aika überhienot (hah!) ja ennenkaikkea - tila oli ilmastoitu!

IMG_0990.jpg

Sunnuntaiaamuna tuntui siltä, että München oli parhaansa meille nyt näyttänyt. Rautatieasemalle ja nippu aikatauluja kouraan ja lipputiskille. Salzburgiin siis ja Itävallan puolelle. Joku pieni paikallisjuna tämä oli, mutta veti vertoja kyllä Pori-Tampere taajamajunille. Hinnallakaan ei ollut tämä parin tunnin matka pilattu, 29 e edestakaisin kahdelta hengeltä.

IMG_0934.jpg

Matkalla nähtiin jo vähän Alppejakin..tai jotain sinne päin.

IMG_0986.jpg

Salzburg näytti melko lupaavalta heti alkuun. Tuollainen linnoitus ja kaikkea..säästä en halua edes puhua, koska kaupunki korvasi itsessään kyllä kaikki sadevarustusten kantamiset!

IMG_0947.jpg

Tämän mä tiesin etukäteen. Mozartinkuulia oli pakko ostaa mukaan, mutta siinä se ainoa todellinen kosketus tähän paikalliseen suuruuteen. Talossakaan emme käyneet sisällä, tämä tarkastelu etäämmältä oli ihan riittävä.

IMG_0952.jpg

Käveltiin Getreidegasse useamman kerran päästä päähän ja vitsi, että on viehättävä katu! Modernitkin liikkeet on saatu sovitettua kadun tyyliin..hurmaavaa! Kadun päässä näkyy tuollainen betoninen 'putki' ylöspäin, jonne suuntasimme ihmettelemään...

IMG_0976.jpg

..maisemia Hohensalzburgin linnoituksesta käsin. Matka ylös (ja alas) taittui sellaisella junavaununtyyppisellä ratkaisuilla ja kesti alle 1 min. Linnoitus henki sellaista Turun Linnan fiilistä. Aika mahtipontinen paikka kyllä!

IMG_0979.jpg

Sama maisema, mutta eri näkökulmasta.

IMG_0985.jpg

Salzburgin tunnelmat päättyvät tähän. Kokeneempien matkaajien vinkistä suuntasimme Cafe Mozartiin kupposelle ja leivokselle. Matkailija itse nautti palan Sachertorttua ja Jack Mozartin leivoksen, jonka vihreä väri johtuu pistaasista. Molemmille täydet pisteet!

---

Home sweet home. Kiva on käydä reissussa ja useimmiten on vielä kivampi tulla kotiin. Kesälomaa on vielä jäljellä; toisillä enemmän ja toisilla vähemmän. Matkalippuja ei ole varattu seuraavalle matkalle..ei ainakaan ihan vielä.