Naisten illan tuotantoa olisi nyt muutaman työn osalta esitellä. Valokuvaajan huonosta päästä johtuen kuvia ei ole tämän enempää..muutama mestariteos tulee vielä myöhemmin. Korujen syntyprosessi meni jotenkin näin:

Etukäteen annoin muutaman linkkivinkin, jossa on materiaaleja esillä ja lisäksi katsastelimme gallerioita. Joku tiesi tarkemmin kuin toinen, mitä alkaisi tehdä..osalla ideat varmasti syntyivät vasta helmiä hypistellessä. Olin laittanut salin pöydälle kaikki tarvikkeeni esille ja siitä ne ajatukset sitten lähtivät lentoon..kun malli ja materiaalit ja lukko oli valittuna, mä laitoin kullekin vaijerin, kiinnityshelmen, vaijerisuojan ja toisen puolen lukkoa kiinni. Sitten seurasi se luova osuus ja mä taas sitten päättelin korun ja laitoin vielä suojahelmet kiinnityshelmille. Ohjeena oli, että kaikkea materiaalia saa käyttää ja mä ilmoitan kyllä kuuluvasti, jos on sellaisesta materiaalista kyse, jota ei olis hyvä käyttää vaan se olis hyvä jättää vaan mun hypisteltäväksi. :o) Ostaa ja ostaa vaan, mutta ei raaski käyttää..perin pöhköä, mutta niin totta! Korostan, että minä en mitenkään ottanut kantaa, että laita tuota tuon kanssa tai että pujota ne siihen siinä ja siinä järjestyksessä.

..ja mitä töitä! Aivan valtavan kauniita; herkkiä ja voimakkaita! Porukassa oli mm. insinöörien vaimoja ja avovaimo, joille symmetrisyys oli välillä jopa riipivän tarkkaa..toiset vaan lasketteli menemään vauhdikkaalla ja taiteellisella fiiliksellä. Oli aivan äärettömän iso nautinto seurata naisten väkertämistä ja sitä tunteen paloa, joka salissa vallitsi. Totesimme vain, että jonkun konkreettisen tuotteen luominen on niin palkitsevaa, kun työmme on hyvin anti-konkreettista. Voitteko uskoa, että nämä naiset olivat ensimmäistä kertaa asialla:

Rauhan tyyssija

"Rauhan tyyssija." Akvamariininugetteja, värjättyä villipitsiakaattia, jaderondelleja ja Balin hopeaa. Tämän teki Minttu.

Kesä

"Kesä." (Minttu korjannee itse, jos tämä nimi ei mennyt ihan täsmällisesti oikein.) Korun kivet on sinnikkäästi plokattu mun jämälaarista ja nauhojen lopuista; Perun opaalia, vuorikristallia, onyksia ja valkoista "jadea" sekä pari kirkasta Swarovskia. Riipus on Muranon lasia. Kun tämä koru Mintun kaulassa ensimmäisen kerran näkee, niin siitä tietää, että kesä on alkanut!

Meritähti

itte Meritähti

Sitten vaihtuu taiteilija. "Meritähti." Afrikan turkooseja, Morion-sävyisiä kristalleja Swarovskilta, lukko Balin hopeaa ja kesäfiiliksen kruunaa Hill Tribe -meritähti. Tämän teki Marika.

Poikkeuksellisesti siis tällä kertaa esillä muuta kuin omaa tuotantoa, mutta kyllä ne naiset käy silti täällä varmaan kattomassa, onko kommentteja tullut. ;)