Huomenna pitaisi kaantaa nokka kohti kotia. Ei nappaisi kylla sitten yhtaan. Vois sita tanne jaada lomailemaan viela pidemmaksikin aikaa ja viela jos lompsakin olis lyonnissa. :) Maanantaiaamuna laitettiin oikeen kello soimaan, etta paastaan ajoissa liikkeelle. Suuntana oli taas pohjoinen, pois asutuksesta. Toinen vaihtoehto oli Orange County New Yorkin osavaltiossa, mutta siella olis ehka ollu mein makuun liikaa ihmisia ja valittiin taas taa maisemavaihtoehto. New Hampshiren, eli tan kotiosavaltion, pohjoisosissa on White Mountains -vuoristo, joka on osa Appalakkien vuoristoa. Korkein huippu (6200 ft eli hiukan vajaa 1900 m) taitaa olla Mt. Washington, joka ollaan jo edellisella kerralla valloitettu junan kanssa.

IMG_0340.jpg

Vuoristo- ja samalla kansallispuistoalueen lapi kulkee Kancamagus Highway (rt. 116). Se on semmonen nakoalatie, joka menee n. 2800 ft korkeuteen halki tuon kansallispuiston. Komeita maisemia oli ja vahan jo ruskankin merkkeja siella taalla. Ensimmaiset yopakkaset on siis koettu. Kyseisella tiella on mukavaa myos se, etta sita ei ole - ihme kylla - pilattu millaan gift shop -komplekseilla ja muutenkaan siella ei ole siis juuri mitaan muuta kuin kaunista vuoristoa. Tien alkupaassa varoiteltiinkin, etta "Next Gas Station 35 miles." Jonkun puron varrelta tavattiin myos Tiku ja Taku eli semmosia raidallisia maaoravia. Olivat vaan niin vikkelia, etta valokuvasta sai vaan uneksia. Ihan ei ehtiny erottaa, etta kummalla oli musta ja kummalla punainen nena.

IMG_0379.jpg

En oo tainnut viela kertoa mun ja Jackin tykastyksesta the Cars -elokuvaan? No se on ai-van tajuttoman hauska elokuva ja siita harvinainen "piirretty", etta on suomeksi parempi kuin englanniksi. Dubbaus voitti alkuperaiskielen. Ma sain tan dvd:n joululahjaksi Jackilta viime vuonna ja vaikka sen on nahnyt jo kymmenia kertoja, niin aina siita loytyy jotain uutta ja ihmeellista. Suosittelen. Leffassa soi muutamaan kertaan Rascal Flattsin versio biisista "Life is a Highway" -biisi, josta tulee jostain syysta viluvareet (eli goose bumps eli GB:t) aina kun sen kuulee. Eilen taa biisi tuli radiosta just sopivalla hetkella - haiveilla painettiin eteenpain ja arska paistoi ja hyva biisi..ei voinu ku hymyilla. :o) Jos elokuvan oot nahnyt elokuvan, niin tiedat varmasti, kuka on Make. Me ollaan tavattu monta Makea taalla! Ne on aika komeita poikia! ;)

IMG_0172.jpg

Ei viittitty ajella samaa tieta takaisin, joten lasketeltiin lahelta Mainen rajaa alas Lake Winnipesaukeen rannalle ja Meredithin kaupunkiin. Taa on kanssa niita Koyhien Asuinalueita... Sattui taas komia ilma koko paivaksi ja taalla rannalla olis voinu kauemminkin istuskella.

IMG_0386.jpg

Meita ei maanantain serkkutapaamiseen ehtiny ko kaks osallistujaa. Olikohan muilla viikonloppu vahan venahtanyt...

IMG_0390.jpg

Tanaan mein lahti auto aamulla takas kotiin vuokraamolle. Tatin auto on tuossa pihassa kaytettavissa ja vahan me kaytiin tuossa ajelemassa, mutta enemmankin oon yrittanyt miettia pakkaamista. En kylla epaile, etteiko kaikkia saada mukaan mahtumaan, mutta etta pysyttais viela painorajojenkin sisalla. Viimeks kun taalta vakea lahti takas Suomeen, niin kentalla oli lieva paniikki tullut, kun laukut olivat olleet liian painavia. Tati hankki digitaalivaa'an laukkujen punnitsemista varten ja niinpa se odottaa nyt mein laukkuja tuolla ylakerrassa. :D Aijuu, tanaan kaytiin muuten maailman parhaassa aamiaispaikassa. Maiskis!