Vietin tämän viikonlopun hopeakurssilla tossa meiän kylällä. Lankaa oli hamstrattu varastoon, joten tiedossa oli sahaamista, sahaamista ja sahaamista. En raaski käyttää kurssiaikaa ketjujen kokoamiseen, koska sitä saa tehtyä kotonakin. :o) Lenkkien veivaamisessa ja sahaamisessa menee sujuvasti päivä jos toinenkin. Yleensä mulla on tässä vaiheessa sormenpäät hellinä ja vasemman peukalon kynsi sahattu uurteiseksi ja vasemman etusormen pää kiedottu laastariin monin kerroin, vaan eipä ole enää. Törmäsin jossain netissä jonkun kansalaisopiston hopeatyökurssin tarvikevalikoimaan, jossa puhuttiin nahkahanskoista. Heitin vanhat hanskat pakkiin mukaan ja oli suorastaan ilo sahata ja veivata kun oli hanska kädessä. Yks uusi malli tuli opeteltua, telaketju, mutta se ei ehtinyt vielä näihin. Pikkusen jotain tuli kumminkin koottuakin, tässä satoa. Kuvausrekvisiittana jo kuihtumaan päin oleva krysanteeminkukka.

hopeatoita_300907006.jpg

Emilia-ketju 1,5mm hopealangasta, 7mm:n veivillä tehtynä. Tämä on niin mahtipontinen koru, että en tiedä, löytyykö itseltä käyttöä, mutta en raaskis toisaallekaan tätä luovuttaa. Ainakaan tän kanssa ei kauheesti kavereita sitten sovi pitää...

hopeatoita_300907008.jpg

Vertailun vuoksi Emiliaa myös 1mm langasta 5mm:n veivillä sekä kuningasketjun palasista koottu tähti. Malli tähteen on Scott David Plumleen kirjasta Handcrafting chain and bead jewelry. Tähti ehkä saa vielä helmiä sisälleen ja ketjun osuus on vielä vähän auki. Mietintämyssyn saa vähän lisää täytettä.

hopeatoita_300907010.jpg

Viikonlopun leffavinkki on Ganes. Oli sitten mahdottoman viihdyttävä leffa, huumori upposi kyllä hyvin ja Eero Milonoffin rooli oli suorastaan koominen. Loistava pläjäys lauantaiehtooseen. Mää tykkään!