Ihanaa, ensimmainen aamu kotona. Taa aamu vahan jannitti eika vahiten siksi, etta nyt saadaan alkaa nauttia maukkaasta amerikkalaisesta kahvista. Jack hyvin kommentoi eilen kun juotiin Dunkin Donutsin kahvit, etta naa onkin viimeiset hyvat kaffeet pitkaan aikaan..taalla juotava kahvi on kylla todella lupaus seikkailusta. Hautatervaa.

Eilen selvittiin hyvin junalla kotiin Bostoniin. Naa paikalliset taalla eivat oo koskaan tuota junaa kokeilleet ja nyt kun me todettiin taa hyvaksi kulkupeliksi, niin ehka naakin sit uskaltautuvat kokeilemaan. Konduktoori varmaan luuli, etta meissa on jotain turistipopoja kun liput ja henkkarit niin sujuvasti paiskattiin takaisin poydalle kun liput oli saatu tarkistettua.

Pennsylvanian asemalla Madison Square Gardenin laheisyydessa oli parit ihmeellisyydet. Etukateen varattujen lippujen tulostus kavi napsakasti semmosesta automaatista. Oltiin asemalla n.45min ennen lahtoaikaa ja aateltiin rauhassa sitten etsia se juna. Ihan noin vaan se ei kaynytkaan, vaan raide ilmoitettiin vasta 7-10 min ennen lahtoa. Vaihtoehtoja oli 30; 15 raidetta ja kaikissa viela suunnat itaan ja lanteen. Aina kun taululle napsahti uusi raide, alkoi kilpajuoksu rullaportaisiin ja portaista suoraan junaan. Arvottiin siina hetki, etta odotetaanko vitosen kohdalla vai kympin kohdalla..jossain puolessavalissa yritettiin hengailla, etta ehditaan sitten varmasti. Koko junan tayttamiseen ja lahtemiseen meni n. 5min. Tehokasta. :)

Turistikuvia tuli New Yorkista napsittua niin paljon, etta hengastyttaa. Haluan tassa kumminkin esitella vaan muutaman. Kerroin aiemmin siita, etta Empire State Building oli jotenkin pettymys. Joo, totta, etta oon kerran aiemminkin siella kaynyt, etta suurimmat "aahh..." -huokaukset jai ehka senkin takia puuttumaan, mutta tassa suurin syy.

NY002.jpg

Vapauden patsaasta mulla oli alkuodotukset, etta ei se nyt lahelta ainakaan miltaan nayta, mutta toisin kavi. Sinne kannatti menna ja viela kun selvittiin ilman jonotustakin. Tiesitteko, etta Lady Liberty seisoo sellaisessa asennossa, etta sen varpaatkin nakyy?

NY001.jpg

Muut pakolliset nahtavyydet katseltiin bussin kyydista. Ihan riittava tapa meille tutustua tahan kaaosmaiseen kaupunkiin.

NY.jpg

Luulen, etta saan aikaan ihan oman viestin sitten matkan kulinaarisista kokemuksista, joten ei niista talla kertaa mitaan. Sen verran tahan viela, etta loysin taman yhden helmikaupan, mutta valinnanvaikeus siella iski. Myyjat oli intialaisia ja vielapa erittain toykeita. Valokuvaa en saanut ottaa vaikka kysyin ennen ja jalkeen ostosten ja toinen myyja oli vahan :dille:. Rahastamisen lomassa se jutteli kotimaansa orvoista lapsista, vaikka kukaan ei hanta kuunnellut tai kommentoinut hanelle. Fasettihiotut helmet olivat yleisesti ottaen kalliita, valtavasti oli iiiiisoja helmia - tai ehka enemmankin jo riipuksiksi sopivia - ja tiskin takana sitten ihanuuksia..kaikkia semmosia Tosi Kalliita juttuja. :D Myymala sijaitsi pelottavan rappukaytavan paassa, toisessa kerroksessa ja oli kooltaan ehka semmoset 100m2, yks osa kivihelmille ja kaks osaa lasihelmille. Ihan ilman mitaan en paassyt tietenkaan ulos ja tuhlaamista hillitsi mm. hermosauhuja kaipaava Jack. Sooo relaxing. Kassiin jai..tai enpas kerrokaan, naytankin kuvan kun saan napsastua.

Mukavaa iltaa sinne teille, me vietetaanki koko paiva sohvalla, ruokapoydan aaressa tai sitten nukkumassa viisia paivaunia. :)