Kotona ollaan, ollaan oltu jo yhdeksän tuntia. Voi sitä asumattomuuden hajua ja fiilistä, mikä täällä vallitsi. Ekaks piti hakea villasukat jalkaan ja vasta sitten alkoi laukkujen armoton purkaminen ja järjesteleminen. Tämän jälkeen oli jo vähän lämmin ja päällimmäisen takin saattoi ottaa pois. Nyt makuuhuone on jo mukavan lämpöinen ja on täällä jo ehkä ne kaikki 16-17 astetta muuallakin. *brr* Postikasa oli myös melko kiitettävä. Enpä isommin jaksanut vielä siihen keskittyä.

New Yorkin lentokentälle varattiin muutama tunti ylimääräistä, mutta selvittiinkin aika pienillä jonotuksilla. Satuin koneessa istumaan jonkun newjerseyläisrouvan viereen, joka oli menossa Baltian kiertomatkalle. Hän erehtyi kysymään, että mihin kannattais Helsingissä mennä, jos on yks päivä aikaa. Mulle matka Helsinkiin on varmaan yhtä iso seikkailu kuin hänellekin, joten tämmösiä vinkkejä on vaikee antaa. Kerroin, että lähde maalle; maalla on mukavaa. :) Lisäksi hän kyseli, että koska Norjalla on "cloudberry" ja Ruotsilla on "lingonberry" niin mitä Suomella on..?! Siis häh, luulin että cloudberry oli meiän juttu. Tyrni tuli mieleen ja tässä sitten seuraavaksi esimerkki mun järjenjuoksusta: Englanninkielistä versiota sanalle tyrni ei tullut mieleen ja mää mietin kaikki saaristohommat ja ne, että miten voi selittää, että se on semmonen, mitä on uros- ja naaraspensaita ja kirpeitä ja paljon c-vitamiiinia..noniin, c-vitamiinista tuli mieleen Lumenen c-vitamiinivoide, jossa on tyrniä ja tästä tuli mieleen Finnairin taxfree-kuvasto, jossa oli Lumenen tuotteita..ja kyllä! Siellä oli tämä voide ja sieltä pongasin sitten tämän arctic sea buckthornin. "In Finland we have this thing called artic sea buckthorn." :D :D :D Teki mieli nauraa itse itselleni lujaa ääneen. Rouva oli aivan, että "joo, no se kuulostaakin maukkaalta." As if!

Mun piti tässä esitellä mun kaikki ihanat helmiostokset, mutta koska täällä on niin kamalan pimeetä, niin ei täällä mitään kuvia saa otettua. Otan sitten huomenna niita teiän ihasteltaviksi. Nyt kun kaikki ovat turvallisesti kotona, niin nyt uskallan jo esitellä löytöjä vapaasti kaikille. :)

Kiitos muuten kaikille, jotka olitte meitä vastaanottamassa kotiin. Oli kiva tulla takas. :) Helmeilyn parissa jatketaan, ameriikanmatkaajat hiljenee. Thank you and come again.